De Kromme Rijnstreek

Proef, beleef en geniet!

Vier de vakantie in eigen land!

In een paar muisklikken een driegangendiner of een heerlijke pannenkoek laten afleveren!

Corona virus

Ivm het Corona virus volgen wij de maatregelen van de overheid op en zullen de VVV winkels in Wijk bij Duurstede en Houten gesloten zijn.

Voor vragen/informatie kan je via e-mail terecht.

Let op: De effecten van COVID-19 (coronavirus) en de RIVM-richtlijnen van de Rijksoverheid zijn van invloed op activiteiten en evenementen in onze regio. Daarnaast zijn alle eet- en drinkgelegenheden, musea, theaters, sportscholen en sauna's tot 1 juni gesloten. Deze portal kan hierdoor helaas niet volledig actueel zijn. Raadpleeg voor de laatste stand van zaken de website van de locatie of het evenement.

De verhalen van de Kromme Rijnstreek

De Kromme Rijnstreek is het buitengebied van Utrecht. Het rivierenlandschap van de Kromme Rijn ontmoet hier de Utrechtse Heuvelrug. Dat zorgt voor een afwisselend landschap met diverse mogelijkheden voor wandelen, fietsen en kanoën. Onderweg zijn de vele fruitboomgaarden van de kersen- en fruitteelt waar de Kromme Rijnstreek bekend om is. Op de mooiste plekken in het landschap liggen prachtige kastelen en landgoederen. Ook de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn een bezoek waard. Bij Fort Vechten is tevens de Romeinse geschiedenis van de streek zichtbaar. De Kromme Rijn was immers onderdeel van de Romeinse Limes, de grens van het oude Romeinse Rijk. In de Kromme Rijnstreek liggen de plaatsen Bunnik, Odijk, Vechten, Werkhoven, Cothen, Langbroek, Wijk bij Duurstede, Houten, ‘t Goy, Tull en ‘t Waal en Schalkwijk.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie

De Romeinse Limes

De Kromme Rijn

Kastelen & Landgoederen

Kersen- en fruitteelt