Shoppen

Winkelen in de binnenstad van Wijk bij Duurstede is aantrekkelijk. Het aanbod is gevarieerd: speciaalzaken, verswinkels, ambachtelijke eenmansbedrijven, winkelketens en galeries. De winkeliers zijn gastvrij en de sfeer is gezellig. Gratis parkeren op diverse plekken in en rondom de stadskern is een ander belangrijk pluspunt. Dit alles opgeteld bij de fraai onderhouden, veelal monumentale panden en de restaurants, cafe’s en terrassen maken winkelen in Wijk bij Duurstede zeker de moeite waard!

Op woensdagmorgen tot 13.00 uur is er op de Markt een weekmarkt. Iedere vrijdagavond is het koopavond tot 21.00 uur.

 

De slogan van Het Rond is ‘Alles dichtbij’. Met 140 winkels heeft het stadshart van Houten een ruime variatie aan winkels en assortiment. Er is een apart overdekt gedeelte voor de dagelijkse verse levensmiddelen, bakker, slager, groenteboer, vishandel en kookwinkel- de Vershof. Het centrum heeft een grote variatie aan dames- en herenmodewinkels en grote ketens, die een filiaal in het winkelcentrum hebben. De vele horecagelegenheden en terrassen zorgen voor gezelligheid en amusement.

Parkeergelegenheid is er ruim voldoende: parkeergarages Spoorhaag (220 plaatsen) en Kruitmolen (450 plaatsen). De eerste twee uur is gratis parkeren op kosten van de ondernemers.

Donderdag's morgens tot 14.00 uur is er op het plein een weekmarkt.
Iedere vrijdagavond is het koopavond tot 21.00 uur.

 

In Bunnik is het gezellig winkelen in het winkelcentrum. Vrijdagavond is het koopavond.
Tweemaal per week is er warenmarkt in de gemeente Bunnik, t.w. op woensdag van 9.00-13.00 uur op de Meent en op vrijdag van 8.00-13.00 uur aan de Langstraat.

Er is voldoende parkeergelegenheid, gebruik wel de parkeerschijf!