In de regio

Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug, lekker shoppen in Amersfoort, een pittoresk stadje ontdekken in Vianen of fietsen langs de Forten in Houten. Er is genoeg te zien, doen en beleven voor iedereen! Plan een weekje vakantie in eigen land, blijf lekker slapen in Wijk bij Duurstede en ontdek de unieke plekjes in de regio op de fiets, met de auto of relax met de trein!

 • Amersfoort

  Met haar historisch centrum, vele monumenten, leuke winkels en vriendelijke bewoners is Amersfoort een van de mooiste plekken van Nederland.

  Amersfoort Koppelpoort
 • Utrecht

  Utrecht is een levende stad met historie; van een boeiend museum tot leuke winkels, en natuurlijk leuke cafés, restaurants en hotels.

  Utrecht Bezoek Utrecht
 • Vrijstad Vianen

  Met ruim 190 rijksmonumenten is Vianen een historische vestingstad, waar de historie op elke hoek van de straat aanwezig is.

  Vrijstad Vianen Vrijstad Vianen
 • De Utrechtse Heuvelrug

  Als een oase van rust, net buiten de Randstad, vind je tussen Utrecht en Amersfoort de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei, met hun prachtige natuur.

  De Utrechtse Heuvelrug Utrechtse Heuvelrug
 • Gooi & Vecht

  Natuur, cultuur en winkel; je vindt hier werkelijk alles in wat ook wel de oase van de Randstad wordt genoemd.

  Gooi & Vecht Gooi en Vecht
 • Woerden

  Woerden is een echte boerenmarktstad. Ontdek het boerenleven in de stad en op het platteland. 

  Woerden Beleef Woerden
 • Bunschoten

  Bunschoten is een (h)echt en levendig dorp in het midden van Nederland en staat bekend om de nog authentieke klederdracht en visserij. 

  Bunschoten Bunschoten
 • Montfoort

  De historische en bourgondische stad Montfoort en het culinaire en kunstzinnige dorp Linschoten zijn ware parels in het Groene Hart. 

  Montfoort Montfoort
 • IJsselstein

  IJsselstein heeft een prachtige monumentale binnenstad met een gevarieerd winkelaanbod, leuke terassen en een gezellige weekmarkt.

  IJsselstein IJsselstein
 • Oudewater

  Deze oude stad in het Groene Hart in gelegen in een prachtige groene en landschappelijke omgeving.

  Oudewater Oudewater
 • Vorstelijk Baarn

  Baarn biedt volop mogelijkheden voor rust en recreatie.

  Vorstelijk Baarn Vorstelijk Baarn

Kastelen & Buitenplaatsen in de Kromme Rijnstreek

De Kromme Rijnstreek beschikt over een aantal prachtige kastelen en buitenplaatsen die nationale bekendheid genieten. De weelderige pronkstukken van macht en pracht zijn gelegen op de mooiste plekken in het landschap. Op deze historische locaties beleef je authentiek Nederlands buitengebied met de mooiste kasteelmusea en tuinen.

Je kunt prinsheerlijk overnachten bij een van de sfeervolle landgoedhotels, B&B's en buitenplaatsen. De locaties liggen allemaal op korte reisafstand van elkaar, ideaal om per fiets te bezoeken. 

Paspoort Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen

Er is een paspoort ontwikkeld waarmee je je kunt verdiepen in de Nederlandse geschiedenis van de kastelen en buitenplaatsen. Het paspoort ‘Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen’ neemt je mee langs de unieke locaties in provincie Utrecht. Van Stadskasteel Woerden tot Kasteel Renswoude ontdek je alle bijzondere verhalen van de deelnemende locaties. Welke beroemde bewoners hebben hier gewoond, welke gasten zijn er op bezoek geweest, waar kun je heerlijk fietsen en wandelen, en welke evenementen vinden er plaats? Met het unieke registratienummer in het paspoort kun je bijhouden welke locaties je al hebt bezocht. Bovendien wordt je dan via een speciale Kastelennieuwsbrief op de hoogte gehouden van evenementen en bijzondere activiteiten bij de locaties.

Op vertoon van je paspoort kun je tevens bij zes locaties een stempel halen. Is je stempelkaart vol? Dan maak je kans op prachtige prijzen bij een van de kastelen en buitenplaatsen in de regio. Het paspoort is verkrijgbaar bij de VVV en bij de deelnemende locaties.