Varen met het Vikingschip Dorestat-1

Een vaart met het Vikingschip Dorestat-1 is een unieke belevenis. De boot is geheel door mensenhanden gemaakt en je krijgt een beeld van een werkelijk Vikingschip!

Een vaart is op meerdere manieren mogelijk: 
- een groepsvaart met je eigen groep 
OF
- een individuele inschrijving doen voor de “opstapvaart” (kan ook met een klein groepje).
Let op: Op deze 2 vaarten, die je via de VVV kunt boeken, kan je niet zeilen of roeien. Het Vikingschip vaart dan alleen op de motor. 

Mocht je willen zeilen of roeien, neem dan contact op met Stichting Beheer Vikingschip via info@vikingschipdorestat.nl. Zodra het vaarseizoen weer is begonnen is het mogelijk om een vaart te reserveren. Als je nog vragen hebt dan kun je contact opnemen met VVV Wijk bij Duurstede.

Er zijn 2 soorten vaarten:

  1. Opstapvaarten: vaarten waarvoor je je individueel inschrijft (of bijv. per klein groepje). Kies uit een vastgestelde datum.
  2. Groepsvaarten: vaarten met je eigen groep. Datum zelf te bepalen en in nader overleg. Zelfde tijdsduur als opstapvaart.

Voor zowel de opstapvaarten als de groepsvaarten zijn er 3 mogelijke tochten:
 1) Vaart naar het Eiland van Maurik  2) Avondvaart 3) Vaart naar Steenfabriek de Bosscherwaarden.

Voor alle vaarten geldt:

Opstapplaats: Stadshaven Wijk bij Duurstede, achter de (haven-)parkeerplaats tegenover de molen. Fietsen moeten voor het hek geplaatst worden. De schipper haalt je daar op en loopt met jullie naar het schip.

Capaciteit: Max. 12 personen. Ook voor groepsvaarten.

Tip: Neem je regenkleding mee bij slecht weer (liever geen paraplu).

Er wordt altijd gevaren tenzij de schippers het afgelasten. Dan wordt er afgebeld.

Heb je een geheel eigen idee voor een vaart? De organisatie Stichting Beheer Vikingschip staat voor u klaar om geheel op maat een vaart te organiseren. Stuur daarvoor een mail naar: info@vikingschipdorestat.nl (dit gaat dus buiten de VVV om).

Reserveer je plek voor deze vaart:

Mogelijkheden tot varen die niet door de VVV worden verzorgd

Ook is het mogelijk om een keer mee te gaan op een zeiltocht en/of roeitocht of deel te nemen aan een roeiclinic.

​Een extra variant is de combinatie met het museum Dorestad voor schoolklassen. Het museum biedt lessen over Vikingen aan, dat kan gecombineerd worden  met een vaartocht met het vikingschip. Zie voor meer informatie de website van museum Dorestad.

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Beheer Vikingschip