Op Stap met de Stadsdichter

Ga op stap met stadsdichter André van Zwieten en ontdek Wijk bij Duurstede op een unieke manier! Tijdens de wandeling zal André met onverdunde ironie en hilarische grappen vertellen waarom hij hier in Wijk bij Duurstede is blijven wonen. André schudt onderwijl de poëzie uit zijn mouw en je zal verschillende gedichten tegenkomen in de historische binnenstad.

Boek je tickets!

Ga op Stap met Stadsdichter André van Zwieten!

Een wandeling door het speelterrein van ontwerper en taalspeler André van Zwieten. Boek je tickets onderaan de pagina en bekijk de beschikbare data en tijden! 


Meekijken door de ogen van een geboren-en-getogen inwoner, die het stadje zelf 'een dorp met stadsrechten' noemt. Hij heeft Wijk in enkele tientallen jaren zien groeien van 4.000 naar 19.000 inwoners. Meelopen met stadsdichter André van Zwieten is een bijzondere ervaring; met onverdunde ironie en hilarische grappen vertelt hij waarom hij hier in Wijk bij Duurstede is blijven wonen. Toeval of door de geschiedenis bepaald? De ontdekking van de rijkdom van Dorestad is immers ook te danken aan bittere armoede. Misdadigers, landlopers, dagloners, paradijsvogels en patjepeeërs vonden hier aan het eind van een doodlopende weg hun thuis. André schudt onderwijl de poëzie uit zijn mouw: '…In Wijk ken niks, werd je geleerd - hier heeft Jan Salie heel wat jaren gelogeerd'.

Met een stevige wandeling van zo'n twee uur trek je in een schijnbaar willekeurige route door de binnenstad van Wijk bij Duurstede om en passant ingewijd te worden in een paar geheimen van het stadje. Afhankelijk van de samenstelling van het gezelschap (maximaal 20 personen, met goeie schoenen!) kan ingehaakt worden op een specifiek thema. Ook in het Engels. Maar dan daagt André de gasten wél uit om als tegenprestatie hun vragen in het Nederlands te stellen…

De wandeling met de stadsdichter is alleen als groep te boeken
Kies zelf de datum en tijdstip. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en kan starten om 13:00, 13:30 of 14:00 uur. De groep kan bestaan uit 1 tot max 20 personen.  Boek online je ticket. Is de gewenste datum binnen 4 dagen, bel dan binnen de openingsuren 0343-575995 of stuur een email naar wandeling@vvvkrommerijnstreek.nl

 Op alle boekingen zijn de "algemene boekingsvoorwaarden " van toepassing.

 Een stadswandeling kan ook in combinatie met: