Varen met de Krommerijnder

De Krommerijnder is een nagebouwde trekschuit. Dit type schepen voer vroeger over de Kromme Rijn van Wijk bij Duurstede naar Utrecht en terug. De boot wordt aangedreven door een fluistermotor, waardoor je in alle stilte kunt genieten van de natuur. Onderweg wordt informatie gegeven over de geschiedenis van Wijk bij Duurstede, Cothen en de Kromme Rijn.

Boek je tickets!

De Krommerijnder

Boek een vaartocht voor een groep tot max. 12 personen van Wijk bij Duurstede naar Cothen en weer terug
Kies zelf de datum en het tijdstip. De vaartocht duurt circa 3 uur en kan starten van 9 tot 15 uur en in juni t/m augustus met starttijd  van 19:00 uur. Boek online je ticket.
Is de gewenste datum binnen 3 dagen of uitleg in Engels / Duits of wil je langer varen dan 3 uur of specifieke wensen bel dan binnen de openingsuren 0343-575995 of stuur een email naar krommerijnder@vvvkrommerijnstreek.nl

Boek indiviuduele ticket(s) voor een opstapvaart van Wijk bij Duurstede naar Cothen en weer terug.
Elke zaterdagmiddag van mei t/m september om 13:30 uur kun je meevaren op de Krommerijnder. Boek online je ticket. 

Boek individuele ticket(s) voor de Utrechtvaart 
Je kan deelnemen aan de Utrechtvaart. Dit is een speciale tocht verdeeld over vier dagen. Je vaart de eerste dag van Wijk bij Duurstede naar theehuis Rhijnauwen in Bunnik en de andere drie dagen van theehuis Rhijnauwen Bunnik naar het centrum van Utrecht en weer terug. Je kan je inschrijven per dag, boek online je ticket. 

Spelregels 

  1. Op alle boekingen zijn de "algemene boekingsvoorwaarden 2024" van toepassing.
  2. Eén volwassene mag maximaal 3 kinderen meenemen
  3. Advies om schoenen met zachte zolen te dragen.
  4. Eigen etenswaren en drinken mogen worden meegenomen en genuttigd en het afval daarvan dient te worden meegenomen.
  5. Bij opstapvaarten zijn geen huisdieren toegestaan, met uitzondering van geleide honden. Bij groepsvaarten alleen indien de groep daarmee akkoord gaat.
  6. De Krommerijnder heeft helaas geen brede loopplank om aan boord te komen. Personen met een rolstoel/rollator, dienen zelf een aantal stappen te kunnen zetten om aan boord te komen, mogelijk ondersteund door de schipper. De rolstoel/rollater kan aan boord worden meegenomen.
  7. De Krommerijnder vaart altijd, bij regen kan iedereen onder de huif zitten. De schipper kan de vaart afgelasten, dan wordt u tijdig geïnformeerd.  

Leuk is het om een Krommerijnder vaart te maken in combinatie met:

De VVV staat voor je klaar bij vragen en meer informatie. Ben je benieuwd wat de Krommerijnder nog meer te bieden heeft?

Bezoek de website van de Krommerijnder