Varen met de Krommerijnder

De Krommerijnder is een nagebouwde trekschuit. Dit type schepen voer vroeger over de Kromme Rijn van Wijk bij Duurstede naar Utrecht en terug. De boot wordt aangedreven door een fluistermotor, waardoor je in alle stilte kunt genieten van de natuur. Onderweg wordt informatie gegeven over de geschiedenis van Wijk bij Duurstede, Cothen en de Kromme Rijn.

Keuze uit drie soorten vaarten:

Koop je ticket voor een opstapvaart
Elke zaterdag om 13:30 uur vaart de Krommerijnder van Wijk bij Duurstede naar Cothen en kan je samen met andere deelnemers meevaren. Koop online je ticket, onderaan deze pagina. 

Wil je de boot huren voor 3 uur voor je eigen groep van 1 - 12 personen op de Kromme Rijn
Kies dan of voor vaste tijden elke dag van april t/m oktober  van 9-12 uur of 14-17 uur. In  juni en juli ook mogelijk van 19-22 uur.
Of kies je eigen starttijd elke dag van april t/m oktober tussen 10:00 en 13:00. In juni en juli ook tussen 15:00 en 18:00 uur.  
Je kan deze online boeking alleen doen indien de gewenste datum minimaal 5 dagen later is en op zaterdagmiddag is de boot altijd bezet voor een opstapvaart.
Koop online je ticket, onderaan deze pagina.  

Maar:
- is de gewenste datum binnen 5 dagen of
- wil je langer dan 3 uur de boot huren of
- kom je met een specifieke groep of
- de uitleg in een andere taal dan Nederlands
vul dan het online aanvraagformulier in, zodat we daar een schipper op kunnen uitzoeken. 

Reserveer je plekje voor de Utrechtvaart 
Je kan deelnemen aan de Utrechtvaart. Dit is een speciale tocht verdeeld over vier dagen, je vaart richting theehuis Rhijnauwen in Bunnik, Utrecht en vervolgens door de stad. Je kan je inschrijven per dag, dus scrol naar beneden om jouw ticket te reserveren. 

Spelregels 

  1. Op alle boekingen zijn de "algemene boekingsvoorwaarden" van toepassing.
  2. Eén volwassene mag maximaal 3 kinderen meenemen
  3. Advies om schoenen met zachte zolen te dragen.
  4. Eigen etenswaren en drinken mogen worden meegenomen en genuttigd en het afval daarvan dient te worden meegenomen.
  5. Bij opstapvaarten zijn geen huisdieren toegestaan, met uitzondering van geleide honden. Bij groepsvaarten alleen indien de groep daarmee akkoord gaat.
  6. De Krommerijnder heeft helaas geen brede loopplank om aan boord te komen. Personen met een rolstoel/rollator, dienen zelf een aantal stappen te kunnen zetten om aan boord te komen, mogelijk ondersteund door de schipper. De rolstoel/rollater kan aan boord worden meegenomen.
  7. De Krommerijnder vaart altijd, bij regen kan iedereen onder de huif zitten. De schipper kan de vaart afgelasten, dan wordt u tijdig geïnformeerd.  

Leuk is het om een Krommerijnder vaart te maken in combinatie met:

De VVV staat voor je klaar bij vragen en meer informatie. Ben je benieuwd wat de Krommerijnder nog meer te bieden heeft?

Bezoek de website van de Krommerijnder

Reserveer je plekje op de Krommerijnder

Reserveer je plekje voor de Utrechtvaart