Wandel driedaagse voor 55-plussers in de gemeente Wijk bij Duurstede

Contact

Ewoud & Elisabeth Gasthuis
Gansfortstraat 4
3961 CR Wijk bij Duurstede
Plan je route

Op 22, 23 en 24 april organiseren de gemeente, de buurtsportcoaches. QuaRijn. Teunie Emons, Stichting Binding en de WABO de wandel driedaagse voor 55-plussers. Bewegen voor ouderen is dit jaar een belangrijk thema. Bij de gemeente en buurtsportcoaches onder het motto ‘Gezond en Vitaal ouder worden’ en het thema van de WABO is dit jaar ‘Wat beweegt jou’. Bij inschrijving voor de driedaagse kan worden gekozen uit drie afstanden: 250 meter, twee en vijf kilometer. Het beloven drie sportieve, maar vooral ook gezellige dagen te worden.

Programma

De driedaagse is voor alle ouderen die zelf kunnen lopen, met of zonder hulpmiddel; zelfstandig of onder begeleiding, of dat nu in een rolstoel, een zelfbeweger, duwrolstoel of elektrische rolstoel is. Beweging is belangrijk, maar zeker ook ontspanning, gezelligheid staat dan ook voorop. De wandelingen beginnen en eindigen bij het E&E. De mooie routes gaan richting de binnenstad, het stadspark en het sportpark. Er wordt zoveel mogelijk over voetpaden gelopen. Op maandag en dinsdag wordt om 14.00 uur gestart met een kopje koffie of thee. De 5 km start om 14.30 uur, daarna de 2 km en als laatste de 250 m. De laatste dag, woensdag 24 april begint met een beweegmarkt. Hier presenteren verschillende organisaties zich. Het startschot voor de laatste etappe wordt om 15.00 uur gegeven door Til en Dien. Het evenement wordt afgesloten met een aubade die wordt afgenomen door burgemeester Iris Meerts. Alle deelnemers ontvangen een herinneringsinsigne en kunnen nog even nagenieten met een hapje en drankje.

Inschrijven

Inschrijven kan bij Teunie Emons, de WABO op het spreekuur op 4 maart en 8 april van 10.00 tot 12.00 uur in het E&E; voor bewoners van het E&E en de woningen op de Dirk Fockstraat en de Gansfortstraat bij de activiteiten begeleiding van het E&E. Daarnaast kan in de hal van het E&E op 15 en 16 april worden ingeschreven tussen 10.00 en 12.00 uur. Inschrijven kan ook via e-mail: Gezondenvitaal@wijkactief.nl. De kosten voor deelname bedragen € 2,- per persoon. Deze kunnen worden voldaan op de eerste dag van de wandel driedaagse op 22 april.

Wanneer

  • Dagelijks vanaf 22 april 2024 t/m 24 april 2024 om 14.00 uur

Prijzen

  • € 2,00