'Romeinen Doe Expo' in het Waterliniemuseum

De Romeinen Doe Expo is geïnspireerd door de populaire boekenreeks Het dagboek van Nurdius Maximus van de Britse schrijver Tim Collins, in dit boek leer je spelenderwijs met een knipoog van alles over de Romeinen. En nu kan je alles leren over de Romeinen in het Waterliniemuseum door de Romeinen Doe Expo voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar!

Waarom Romeinen? Het Waterliniemuseum staat op een bijzondere locatie, namelijk het kruispunt waar twee Unesco Werelderfgoederen samenkomen. De Romeinse Limes en de Hollandse Waterlinies. Met een bezoek aan ons museum maak je kennis met beide thema’s.

Rare jongens die Romeinen? Met het Doe Boekje vol opdrachten wordt een spannende reis gemaakt van Rome naar de Lage Landen. Als Romein ontmoet je barbaren en is het jouw taak beschaving te brengen. Wat dat is en of dat gaat lukken, dat leer je onderweg.

Er zijn verschillende ruimtes waar opdrachten uitgevoerd worden. Een foto in een strijdwagen, een puzzel maken, of een zoektocht in het bos. Als Romein steek je de Limes over, word je gevangengenomen door de barbaren, maar houd oren en ogen geopend, dan komt het allemaal goed.

Wanneer

  • Dagelijks t/m 25 augustus 2024 10.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • € 2,50