Kasteel Amerongen

Coronamaatregelen Vanaf 4 juni kan men op donderdagen door de kasteeltuin wandelen. Op vrijdagen, zaterdagen en zondagen kan men het kasteel en de kasteeltuin bezoeken. Entreekaarten zijn uitsluitend online te koop en met een vooraf vastgesteld tijdslot. Op de website staat het coronaprotocol dat is opgesteld om een veilig en verantwoord bezoek te kunnen garanderen.   Museumrestaurant Restaurant Bentinck is geopend op dezelfde dagen als het kasteel. Bezoekers zijn welkom op het terras voor lunch, borrel en diner. In het poortgebouw op het kasteelterrein wordt tijdelijk het pop-up hamburgerrestaurant ‘Gatehouse burgers’ geopend.

Kasteel Amerongen is een prachtig Huys uit de zeventiende eeuw. Het is lange tijd in bezit geweest van adel die invloedrijk waren in Nederland. Het Huys heeft nog steeds zijn oorspronkelijke inventaris uit de negentiende eeuw en is daarom uniek in Nederland. De Duitse Keizer Wilhelm II verbleef 1,5 jaar op Kasteel Amerongen toen hij na de Eerste Wereldoorlog asiel aanvroeg in Nederland. Wilhelm II tekende zijn troonsafstand in 1918 op Kasteel Amerongen en het bureau waaraan dit gebeurde, behoort vandaag de dag nog steeds tot de collectie van het Huys. Beleef de geschiedenis van Kasteel Amerongen en kom langs! Een absolute must-see van het Nederlands Erfgoed.

Er zijn regelmatig leuke (kinder)activiteiten naast de dagelijkse rondleidingen. Bekijk de website van Kasteel Amerongen voor meer informatie.

Rondom het kasteel kunt u prachtig wandelen door de uiterwaarden, het dorp en het Amerongse bos. U kunt heerlijk lunchen, dineren of een kop koffie drinken bij Restaurant Bentinck op het voorplein van Kasteel Amerongen. Een gezellig dagje uit voor iedereen!

Openingstijden

 • November t/m maart 2019:
  Donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 11.00 tot 15.00 uur
  Zondag geopend van 12.00 tot 15.00 uur

  April t/m oktober 2019:
  Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur
  Zondag geopend van 12.00 tot 16.00 uur

Prijzen

 • Volwassenen€ 12,50
 • Kinderen€ 6,00 5 t/m 18 jaar
 • MJK (Museumjaarkaart)Gratis
 • Volwassenen€ 4,00 (Tuinkaart; alleen voor toegang tot de tuinen)
 • KinderenGratis t/m 4 jaar