Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is een prachtig Huys uit de zeventiende eeuw. Het is lange tijd in bezit geweest van adel die invloedrijk waren in Nederland. Het Huys heeft nog steeds zijn oorspronkelijke inventaris uit de negentiende eeuw en is daarom uniek in Nederland. De Duitse Keizer Wilhelm II verbleef 1,5 jaar op Kasteel Amerongen toen hij na de Eerste Wereldoorlog asiel aanvroeg in Nederland. Wilhelm II tekende zijn troonsafstand in 1918 op Kasteel Amerongen en het bureau waaraan dit gebeurde, behoort vandaag de dag nog steeds tot de collectie van het Huys. Beleef de geschiedenis van Kasteel Amerongen en kom langs! Een absolute must-see van het Nederlands Erfgoed.

Er zijn regelmatig leuke (kinder)activiteiten naast de dagelijkse rondleidingen. Bekijk de website van Kasteel Amerongen voor meer informatie.

Rondom het kasteel kunt u prachtig wandelen door de uiterwaarden, het dorp en het Amerongse bos. U kunt heerlijk lunchen, dineren of een kop koffie drinken bij Restaurant Bentinck op het voorplein van Kasteel Amerongen. Een gezellig dagje uit voor iedereen!

Openingstijden

  • November t/m maart 2019: Donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 11.00 tot 15.00 uur Zondag geopend van 12.00 tot 15.00 uur April t/m oktober 2019: Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur Zondag geopend van 12.00 tot 16.00 uur

Prijzen

  • Volwassenen€ 12,50
  • Kinderen€ 6,00 5 t/m 18 jaar
  • MJK (Museumjaarkaart)Gratis
  • Volwassenen€ 4,00 (Tuinkaart; alleen voor toegang tot de tuinen)
  • KinderenGratis t/m 4 jaar