Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede heeft een prachtige oude binnenstad met vele bezienswaardigheden op cultureel en historisch vlak. Zo is de Grote Kerk op de markt een van de belangrijkste rijksmonumenten in het oude stadshart. Halverwege de 15e eeuw heeft David van Bourgondië deze kerk uitgebouwd tot een driebeukige kruiskerk. Ook heeft hij zijn sporen achtergelaten op Kasteel Duurstede, de Mazijk en het Hof.

Maar Wijk bij Duurstede biedt meer, veel meer. Al wandelend, fietsend of rijdend over de dijken, heb je de prachtige vergezichten over de Lek. En geniet na een heerlijke tocht van de vele terrasjes en restaurants.

Ga op ontdekkingstocht door de stad!

Verken de stad met een stadsgids

Wijk bij Duurstede leer je pas écht kennen als iemand uit de stad je mee op pad neemt. Onze stadsgidsen vertellen je alles over de rijke geschiedenis, bijzondere verhalen en verbazingwekkende mysteries van Wijk bij Duurstede.

Bekijk de stadswandelingen

Liever zelf op pad door de stad?

Dan helpt de Highlights van Wijk route je alvast op weg. Deze route neemt je mee langs de mooiste plekken van de stad. Neem trouwens vooral je camera mee. Onderweg kom je namelijk langs een heleboel prachtige gebouwen en straatjes waar je geweldige foto's kunt schieten.

Bekijk de wandelroute

Deze plekken wil je zien

Stadsdichter André van Zwieten neemt je mee

Achter Wijk bij Duurstede schuilt een waanzinnig interessante geschiedenis. Iemand die daar alles van weet is Wijk bij Duurstedes eigen stadsdichter André van Zwieten. In een online rondleiding neemt hij je mee door de stad en de eeuwen heen.

Benieuwd naar de video? Bekijk 'm hieronder!

Bekijk de video

Hapje eten of drinken? - Dit zijn de leukste restaurants, bars en bistro's van de stad.