Rond on Ice - IJsbaan op het Rond

Er kan weer volop worden genoten van de ijsbaan op Het Rond, “Rond on Ice”. Drie weken lang is er weer schaatspret op de schaatsbaan van 25 bij 12,5 meter. De ijsbaan vóór en dóór Houten! Kom gezellig vrij schaatsen, neem deel aan de gezellige activiteiten georganiseerd op Rond on Ice of kom gezellig wat warms drinken in de "Huiskamer van Houten".

Met elkaar veel plezier maken, daar gaat het om tijdens het schaatsen en de evenementen die er omheen worden georganiseerd. Zo kunnen ook dit jaar weer veel kinderen van de basisscholen in Houten in de eerste week van “Rond on Ice” volop genieten op het ijs met schoolschaatsen. Ook dit jaar zal er weer een mooi dak boven de ijsbaan geplaatst worden.  Door het overdekken kan gedurende de gehele periode worden geschaatst. De "Huiskamer van Houten" naast de schaatsbaan biedt veel mogelijkheden voor een hapje en een drankje en door de glazen wand is hier al het ijspret te zien.

​Speciaal voor al deze Houtense ijspret is dit jaar de Stichting Rond on Ice opgericht en met hulp van tientallen vrijwilligers zal Rond on Ice vele Houtenaren met elkaar verbinden.

Handschoenen zijn verplicht! Noren niet toegestaan.

Schoolschaatsen

Voor de groepen 5 t/m 8 van de Houtense basisscholen wordt de ijsbaan in de week voor de kerstvakantie beschikbaar gesteld, zodat er met de klas geschaatst kan worden. Van maandag 17 december tot en met vrijdag 21 december 2018 is de schaatsbaan tussen 9.00 en 15.00 uur beschikbaar. Wanneer schoolklassen hieraan willen deelnemen, dan geven zij zich hiervoor op bij Sportpunt Houten. Sportpunt Houten zorgt voor een rooster met de indeling van de klassen. Er zijn helaas maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar; er wordt ingedeeld op basis van binnenkomst en vol = vol.​

Curling Competitie

Ook in de avonduren wordt de ijsbaan van maandag t/m donderdag benut; onder andere met de Curling Competitie voor bedrijven en particulieren. Na het succes van vorig jaar wordt de De Curling competitie voor de tweede keer gespeeld: een ludieke activiteit en serieuze bezigheid, maar wel met een leuke twist. Het is een sport voor iedereen en zeer geschikt om met collega’s te beoefenen en op een ongedwongen wijze relaties te ontmoeten. De strijd om de Curling Cup leidt tot de finale in het laatste weekend op zaterdag 5 januari 2019. Dat betekent een gezellige avond met collega's, familie en vrienden! Glühwein, muziek, kerstsfeer en samen op het ijs, winterse pret! De strijd in de voorrondes zijn bepalend voor de finaledag waarbij de beste teams nog een keer op een feestelijke, competitieve avond bij elkaar komen. Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn binnen deze competitie. Wilt u een team opgeven, dat kan via deze website.

• dagelijks t/m 6 januari 2019
  • Actuele openingstijden Rond on Ice staan vermeld in de kalender op de website van Rond on Ice.

• Entree ijsbaan € 3,00

Schaatshuur    € 3,00

Bobbyhuur      € 2,00 (per half uur)