Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Appelplukdagen bij boerderij Nieuw Slagmaat

Contact

Nieuw Slagmaat
Marsdijk 5
3981 HE Bunnik
Plan je route

Eigenlijk dekt de naam de lading niet meer, want inmiddels kun je naast appels ook peren, kiwibessen en pompoenen plukken. In de boomgaard van boerderij Nieuw Slagmaat vertellen boer Huub en zijn broer Adrie vertellen graag hoe dat eigenlijk moet en wat er bij komt kijken. Want wat moet een teler dan eigenlijk allemaal doen, dat hij het hele jaar bezig is om die lekkere appels daar zo te krijgen? We laten het graag zien, natuurlijk kun je daarna zelf aan de slag, leuk voor alle leeftijden!

In deze weekenden is er nog veel meer te doen. Naast het plukken is het maïsdoolhof (met mooie uitkijktoren) open, kun je het Slagmaat Klompenpad Kids lopen, met de huifkar, in gesprek met de imker en over de boerenbootcamp. En wat hebben ringslangen hier nou allemaal mee te maken? Op het gezellige terras kun je o.a. genieten van een broodje Blaarkopburger (van eigen vlees), ijsjes, wafels en poffertjes.

Maar het belangrijkst op een appelplukdag zijn natuurlijk de appels. De boomgaard van Nieuw Slagmaat is bijzonder omdat er zoveel verschillende rassen zijn. Zoals de bekende Elstar en Jonagold, maar ook Goudreinette, Santana, Wellant, Cox d’Orange, Zoete Paradijs, Golden Delicious, Conference peren en Gieser Wilderman Stoofperen. Binnen nieuw Slagmaat is er erg veel aandacht voor een natuurlijke manier van telen. Dat betekent extra aandacht om evt. plagen op een natuurlijke manier uit de boomgaard te krijgen en meer plekken voor bijen. Herken jij alle beestjes die je tegen komt op de foto?

Prijzen

  • Gratis