Centraal museum in Landhuis Oud Amelisweerd

Contact

Adres:
Landhuis Oud Amelisweerd
Koningslaan 9
3981 HD Bunnik
Plan je route

Hedendaagse kunst in historische buitenplaats

Van 2022 tot en met 2026 strijkt het Centraal Museum neer in Oud Amelisweerd. Deze prachtige, historische buitenplaats vormt vijf jaar lang, elke lente en zomer, het decor voor een solotentoonstelling van een gerenommeerde Nederlandse hedendaagse kunstenaar. Op de eerste verdieping brengt het Centraal Museum presentaties waarbij de kracht van kunst leidend is. De tentoonstellingen zijn artist-driven, wat betekent dat elke kunstenaar een open podium krijgt om diens werk en wensen te presenteren in dialoog met de historische kamers. Zo wordt deze historische buitenplaats een actuele en experimentele vrijplaats.

Het Centraal Museum is geen vreemde in het landhuis. Eind jaren tachtig, toen het in zwaar weer verkeerde, ontfermden enkele medewerkers van het museum zich erover en werden er tentoonstellingen georganiseerd. Door deze nieuwe reeks van tentoonstellingen willen we als museum opnieuw bijdragen aan deze buitenplaats én dit Utrechtse erfgoed levend houden. We hopen zowel de kunstliefhebber als de bezoeker van het park een bijzondere ervaring te geven. Een traktatie op kunst.

Programma 2022

Kunstenaar Amie Dicke bijt het spits af. Haar werk is van 16 april tot en met 21 augustus te zien. Daarna toont Marijke van Warmerdamhaar videowerk van 10 september tot en met 13 november.

Deze vijfjarige programmering is een partnerproject van de Hartwig Art Foundation

Wanneer

  • elke woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag