Bistro Lof

Culinair landgoed Parc Broekhuizen heeft een droom waargemaakt: Een tweede restaurant.

LOF is een bistro, maar niet zomaar eentje. Van de oude, monumentale boerderij naast de orangerie werd een adembenemend restaurantconcept gemaakt, dat de prachtige historie combineert met een 21ste eeuwse setting. Een nieuwe, po√ętische sfeer is ontstaan door de kasteelmuur, de nabijgelegen Orangerie, het terras en de in volle glorie herstelde originele moestuin. Als gast waan je je, lopend door dit deel van de buitenplaats, in vroeger tijden en geniet je van vergeten en niet-vergeten groenten, fruit, eetbare bloemen en kruiden die popelen om door de chef persoonlijk te worden geoogst. De afstand tussen de moestuin en de keuken is tien meter, versere en duurzamer groenten bestaan niet. Een aards paradijs!

Bistro LOF wil een warme pleisterplaats zijn voor inwoners uit de regio die na een drukke dag even los willen komen van de waan van de dag. In een ongedwongen sfeer kunnen zij lekkere, herkenbare gerechten eten. Maar ook voor de hotelgasten is LOF een aanwinst. Zij hebben nu de weelde om na een avond gastronomisch genieten in sterrenrestaurant Voltaire zich nog een keer te kunnen laten verwennen in bistro LOF.

Wandelaars en fietsers kunnen LOF in hun route door de Utrechtse Heuvelrug opnemen om hun tred te vertragen. Even pauze met uitstekende koffie en huisgemaakte patisserie, een gezonde juice of een welverdiend glas bier met een smakelijke snack, bijvoorbeeld bitterballen van ossenstaart of een plateau charcuterie.

LOF verrast met zijn toegankelijke, veelzijdige en aantrekkelijk geprijsde menukaart. En verwarmt de gasten met persoonlijke aandacht: de ziel van gastheerschap. Een plek waar je als je er eenmaal bent, nooit meer weg wilt. Wat een geluk dat er een paar stappen verder een prachtig hotel gloort!