B&B De Swaen

In de oude binnenstad vlakbij de haven vind je ons huis. Rijksmonument De Swaen is een statig herenhuis met een grote, sfeervolle stadstuin. Het huis dateert van rond 1400 en is in de afgelopen jaren volledig gerestaureerd.

De B&B kamer is de oudste kamer van het huis, beslaat 30m2, met een ruim 4 meter hoog plafond. De kamer ligt aan de voorkant van het huis, op de begane vloer. De kamer heeft een eigen toilet en badkamer met regendouche en wastafel. Op de badkamer vind je frisse handdoeken, shampoo en een haardroger. In de kamer is een nieuw tweepersoons boxspring bed (210cm bij 160cm). Ook vind je er een lekkere zitstoel en een tafel met stoelen. Een kinderbedje is beschikbaar. De kamer heeft hang- en legkasten en een nieuwe 43-inch Samsung tv. Op het dressoir staat een Nespresso koffiezetapparaat, Russell Hobbs waterkoker en Google Home. In het dressoir vind je een kleine geruisloze koelkast met lekkere drankjes, in de lade zijn altijd wat nootjes en chips te vinden.

We heten je van harte welkom!
Gertje en Wijnand

Over Rijksmonument De Swaen
Rijksmonument De Swaen maakt onderdeel uit van het historisch Wijkse aangezicht, met op loopafstand de lokale restaurants, cafés en winkels. Kasteel Duurstede van David van Bourgondië, de Grote Kerk en de fraaie markt zijn op loopafstand. Het huis is in de afgelopen jaren volledig gerestaureerd waarbij de vele oude elementen zijn behouden. Het resultaat is een warme sfeer, met veel oude details en mooie verhalen. De B&B kamer is net als alle kamers in het huis ruim van opzet, met hoge plafonds. De tuin op het zuiden is met diverse zitjes, beukenbomen en platanen een oase van rust. Het huis biedt een rijke bewoners- en bouwkundige geschiedenis.

Openingstijden

  • Alle dagen check-in om 16.00 uur en check-out om 10.00 uur.