Jachthaven en Recreatiepark De Lunenburg

Jachthaven Lunenburg is gevestigd in Wijk bij Duurstede in de provincie Utrecht, aan de dode arm van de Rijn. Op dit terrein zijn alle faciliteiten gehuisvest die te maken hebben met watersport en stalling.

Met 190 ligplaatsen te water, toegang voor passanten en een stallingscapaciteit van 550 boten en 200 caravans verzorgt deze jachthaven vele diensten rondom watersport en recreatie.

De ligging is centraal in een natuurrijke omgeving. Recreatiegebieden als de Gravenbol en het Eiland van Maurik liggen op korte afstand varen. Het bezoeken van de historische stad Wijk bij Duurstede is vanuit deze locatie een aantal minuten fietsen en lopen.

Voor watersportliefhebbers biedt Jachthaven Lunenburg diverse faciliteiten. Naast deze functie als jachthaven verzorgt De Lunenburg cursussen, is er een fietsverhuurservice en kan je voor eten en drinken terecht bij vereniging Costa del Luna. Slechts een kleine greep uit de faciliteiten en services, lees hierover meer op de website.

Naast de faciliteiten biedt Jachthaven Lunenburg uitgebreide vaartuighandelingen en service en onderhoud voor vele vaartuigen. De unieke botenlift met een capaciteit van 50 ton en de helling spelen hierbij een belangrijke rol.

De Lunenburgerwaard is het uiterwaardengebied ten oosten van Wijk bij Duurstede. Het gebied wordt in het noorden begrensd door de Rijndijk en in het zuiden door een afgesneden arm van de Nederrijn die ontstaan is na de aanleg van de nabijgelegen stuw. De totale oppervlakte van het uiterwaardencomplex is circa 90 hectare waarvan Het Utrechts Landschap zo’n 7 hectare in bezit heeft.