Kasteel ten Goye

Contact

Kasteel ten Goye
Wickenburghseweg 80
3997 MX 't Goy
Plan je route

Meer informatie

Vier eeuwen lang zijn onder een boomgaard aan de Wickenburghseweg in 't Goy de fundamenten bewaard gebleven van het middeleeuwse kasteel van de Heren Ten Goye, een belangrijke familie met veel invloed. In de 13e en 14e eeuw bepaalden zij vanuit dit kasteel de machtsverhoudingen in de regio.

In 2018 zijn de laatste bomen gerooid en in 2020 is er naast de toegang tot het kasteelterrein een nieuwe woning gebouwd. Op dat moment is ook een begin gemaakt met het toegankelijk maken van het kasteelterrein voor belangstellenden.

Van het kasteel zelf is niets meer te zien maar het landschap verraadt nog de plaats waar in de middeleeuwen geschiedenis werd geschreven. Sinds 2021 is het terrein opengesteld voor bezoekers (mei tot en met augustus, iedere dag tussen 8.00 en 20.00 uur). De komende jaren worden door de Stichting Erfgoed Ten Goye markeringen en informatiebordjes geplaatst om aan belangstellenden de bijzondere geschiedenis van het kasteel en haar bewoners te laten zien en de verhalen te vertellen.