Informatiecentrum De Kromme Rijn / Landgoed Niënhof

Informatiecentrum De Kromme Rijn van Het Utrechts Landschap opent zijn deuren voor deelnemers aan rondvaarten met de Pont van Het Landschap. U komt er van alles te weten over de flora en fauna van de Kromme Rijn.

Op aanvraag is het voor groepen mogelijk een lezing te krijgen over het Kromme Rijngebied. Ook zijn er regelmatig wandelexcursies. Informatie en boekingen: VVV Wijk bij Duurstede, tel. 0343 575995.

Landgoed Niënhof grenst aan de Kromme Rijn en is omsloten door weilanden en kenmerkt zich door weidegebieden en loofbos. Het essen- en eikenbos behoort uit plantkundig oogpunt tot een van de meest interessante bossen van de provincie Utrecht. 

In de Middeleeuwen bezat het nabijgelegen klooster Oostbroek hier een 'uithof', een boerderij. Daarnaast bouwden de kloosterlingen een nieuwe boerderij: een 'nien hof', in het Utrechtse dialect van die dagen. Het klooster ging ten onder door de Hervorming en de boerderij wisselde door overerving en verkoop vele malen van eigenaar, maar zijn naam heeft het gebied altijd behouden.