Batterijen aan de Overeindseweg

Overeindseweg 25
3439 LP Nieuwegein

Het fort de Batterijen aan de Overeindseweg in Nieuwegein is een locatie met veel natuur en geschiedenis. Het fortterrein is in de zomer open voor publiek. Het betonnen Wachthuis biedt een mooie plek met terras aan het water en speelgelegenheid voor kinderen. Er zijn ruimtes voor zakelijke activiteiten en er worden ook outdoor evenementen georganiseerd.

Een stukje geschiedenis

De Batterijen zijn gebouwd rond 1872. De batterijen dienden als verdediging van de Overeindseweg. En ze moesten eventuele afdamming van het inundatiekanaal door de vijand voorkomen. De zuidelijke Batterij is verdwenen toen het Amsterdam-Rijnkanaal in 1981 werd verbreed. Op de noordelijke Batterij staan een wachterswoning, een grote houten loods, een bomvrij wachthuis en een remise.