Beeldentuin de Pruimengaard

Contact

Adres:
Beeldentuin de Pruimengaard
Middelweg Oost 9 a
3961 MG Wijk bij Duurstede
Plan je route

In beeldentuin De Pruimengaard exposeren jaarlijks van half juli t/m eind augustus 12 tot 15 eigentijdse kunstenaars in totaal zo’n 150 objecten.

De Pruimengaard toont ieder jaar werk van andere kunstenaars, zodat er steeds weer een geheel nieuwe collectie beelden te zien is. Het aanbod is zeer gevarieerd: naast stoere bronzen, stalen en stenen beelden is er keramisch werk en kleurige glaskunst te bewonderen. Ook in stijlen en formaten biedt De Pruimengaard veel afwisseling, er is voor elk wat wils: van monumentale sculpturen tot kleine objecten in vitrines.

De beelden staan opgesteld tussen de pruimenbomen, naast de prachtige vijvers, in de bessentuin en in de bloeiende borders. Doordat er tussen de bomen als het ware pleintjes zijn gevormd, heeft iedere kunstenaar zijn eigen plek, zodat de aard van het werk goed tot zijn recht komt en de toeschouwer steeds weer wordt verrast door de intimiteit en eigen sfeer die wordt uitgestraald.

Het gevarieerde aanbod, de gastvrije ontvangst, de prettige sfeer en het laagdrempelige karakter zorgen ieder jaar voor meer bezoekers uit binnen- en buitenland. De ligging van de beeldentuin aan de rand van het historische Wijk bij Duurstede met zijn prachtige kern, vele galeries en uitstekende restaurants maakt een bezoek extra aantrekkelijk.

Wanneer

  • elke vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 23 juli 2017 t/m 20 augustus 201713.00 - 17.00 uur

Reviews