Varen met de Krommerijnder

De Krommerijnder is een nagebouwde trekschuit. Dit type schepen voer vroeger over de Kromme Rijn van Wijk bij Duurstede naar Utrecht en terug. De boot wordt aangedreven door een fluistermotor, waardoor je in alle stilte kunt genieten van de natuur. Onderweg wordt informatie gegeven over de geschiedenis van Wijk bij Duurstede, Cothen en de Kromme Rijn.

Er zijn 4 soorten vaarten:

  1. Opstapvaarten: vaarten waarvoor je je individueel inschrijft. Kies uit een vastgestelde datum. De vaart gaat van Wijk naar Cothen en terug.
  2. Groepsvaarten: vaarten met je eigen groep. Datum en afvaarttijd te bepalen in nader overleg.  De vaart gaat van Wijk naar Cothen en terug
  3. De Utrechtvaart: speciale tocht richting Utrecht verdeeld over 3 dagen. In te schrijven per dag. Kies uit een vastgestelde datum in juli of augustus.
  4. Pannenkoekenvaart: een vaart inclusief een lunch bij restaurant de jonge Graaf te Cothen.

Een vaart is op meerdere manieren mogelijk. Per groep, maar ook zeker individuele inschrijvingen zijn mogelijk. De VVV Wijk bij Duurstede staat voor je klaar bij vragen. De meeste informatie kan je hier vinden en de reservering kan ook via deze website, klik hier voor reserveringen.

Vaar je mee?