Bunnik

Beleef de geschiedenis van de Hollandse Waterlinie
Het dorp Bunnik, omringd door de populaire landgoederen Rhijnauwen en Amlisweerd ligt dichtbij de stad Utrecht. Met goede verbindingen voor trein, bus en auto is Bunnik een goed uitvalsbasis voor leuke uitstapjes. Wil je Bunnik en omgeving vanaf de rivier de Kromme Rijn zien? Vaar dan mee met de Pont van het Landschap. In Bunnik is nog veel terug te vinden van de Hollandse Waterlinie en de Romeinse Limes. Fort Vechten en Fort Rhijnauwen en Landboed Oud-Amelisweerd zijn een bezoek meer dan waard.

Odijk – Geniet van Schoonheid en stilte
Odijk is een groen dorp met midden in het dorp het hervormde “Witte Kerkje”, de Sint Heribertkerk, dat eigenlijk het koor is van de veel grotere katholieke kerk die hier eerder stond. Vanuit het dorp zijn veel wandelingen langs de Kromme Rijn te maken.

Werkhoven – Bloesem komt tot leven
Werkhoven is een typisch brinkdorp met een kleine kern en is ontstaan in de 8e eeuw onder de naam Wercundia. In de kern van het dorp vind je nog veel historie terug zoals de Sint Stevenskerk met een toren uit de 11e eeuw, opgetrokken uit tufsteen. Ook vind je in Werkhoven karakteristieke monumenten zoals de Watertoren, Molen Rijn en Weert en het kasteel Beverweerd.

Als het fruit rijp is, geniet dan van al dat heerlijke, verse fruit in de boomgaard of rechtstreeks bij de boer.