Kastelen & Buitenplaatsen in de Kromme Rijnstreek

De Kromme Rijnstreek beschikt over een aantal prachtige kastelen en buitenplaatsen die nationale bekendheid genieten. De weelderige pronkstukken van macht en pracht zijn gelegen op de mooiste plekken in het landschap. Op deze historische locaties beleef je authentiek Nederlands buitengebied met de mooiste kasteelmusea en tuinen.

Je kunt prinsheerlijk overnachten bij een van de sfeervolle landgoedhotels, B&B's en buitenplaatsen. De locaties liggen allemaal op korte reisafstand van elkaar, ideaal om per fiets te bezoeken. 

Onderstaand een greep uit de vele Kastelen en Buitenplaatsen in de Kromme Rijnstreek. 

Kasteel Duurstede

Kasteel Beverweerd

MOA

De eerste Koning van Holland en de bekendste bewoner van Museum Oud Amelisweerd - Koning Lodewijk Napoleon.

Paspoort Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen

Er is een paspoort ontwikkeld waarmee je je kunt verdiepen in de Nederlandse geschiedenis van de kastelen en buitenplaatsen. Het paspoort ‘Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen’ neemt je mee langs de unieke locaties in provincie Utrecht. Van Stadskasteel Woerden tot Kasteel Renswoude ontdek je alle bijzondere verhalen van de deelnemende locaties. Welke beroemde bewoners hebben hier gewoond, welke gasten zijn er op bezoek geweest, waar kun je heerlijk fietsen en wandelen, en welke evenementen vinden er plaats? Met het unieke registratienummer in het paspoort kun je bijhouden welke locaties je al hebt bezocht. Bovendien wordt je dan via een speciale Kastelennieuwsbrief op de hoogte gehouden van evenementen en bijzondere activiteiten bij de locaties.

Op vertoon van je paspoort kun je tevens bij zes locaties een stempel halen. Is je stempelkaart vol? Dan maak je kans op prachtige prijzen bij een van de kastelen en buitenplaatsen in de regio. Het paspoort is verkrijgbaar bij de VVV en bij de deelnemende locaties.