EUREKA expositie in het Waterliniemuseum

EUREKA! Kunst, archief, wetenschap en architectuur komen samen in een interdisciplinaire expositie.

Wat kan het verleden ons leren over de toekomst? In oktober 2023 draait de Maand van de geschiedenis om het thema: EUREKA! Vinding, vernieuwing en vooruitgang beginnen bij nieuwsgierige geesten. Daarom staat deze maand in het teken van de creatievelingen, de boekenwurmen en de ontdekkers die gedreven door onbegrensde nieuwsgierigheid de wetenschap en de wereld vooruithelpen. 

Het Waterliniemuseum, Kasteel Amerongen, Het Regionaal Archief Zuid-Utrecht en FAAM gaan het experiment aan. Samen presenteren zij EUREKA! Een interdisciplinaire expositie waar kunst, archief, wetenschap en architectuur samenkomen en elkaar versterken.

Jonge Utrechtse makers en onderzoekers lieten hun nieuwsgierigheid de vrije loop op deze drie boeiende locaties.  De onderzoekers doken de collecties in op zoek naar bijzondere verhalen en hun ontdekkingen inspireerden negen hedendaagse lokale kunstenaars tot het maken van nieuw werk. Deze zomer gaven zij EUREKA! samen vorm.

Vanaf 1 oktober is de expositie te bewonderen in het moderne Waterliniemuseum, het historische Kasteel Amerongen en de kennisrijke bibliotheek van Wijk bij Duurstede. De expositie EUREKA! is een eigentijds drieluik waarbij de oude collectiestukken de nieuwe creaties ondersteunen en de bijgevoegde persoonlijke aha-momenten een inkijkje geven in het gedachtenproces. 

Zet vrijdag 29 september alvast in je agenda, want dan is de opening van EUREKA! van 15:00-17:00 in het Waterliniemuseum in Bunnik. Wil je erbij zijn? Stuur een mail naar welkom@waterliniemuseum.nl

Wanneer

  • Dagelijks vanaf 29 september 2023 t/m 31 oktober 2023