Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Foto expositie bij 't Wapen van Odijk

Vanaf 1 december opent in ’t Wapen van Odijk een smaakmakende natuurfoto-expositie. De drie Odijkenaren Giel van Velsen, Frank Terstappen en Hans Peeters tonen hun mooiste werken. 

Drie natuurvrienden hebben elkaar gevonden in de fotografie. Zij trekken er regelmatig op uit en verschansen zich soms dagenlang in fotohutten, om die ene foto te kunnen maken. Ze begeven zich bij nacht en ontij in het veld om de eerste zonnestralen te vangen of een edelhert in de mist vast te leggen. Burlende herten, keffende vossen en springende eekhoorns zijn allemaal op de gevoelige plaat te zien. Dat vogels vaak de mooiste fotomodellen zijn, blijkt op deze expositie. Een sereen poetsende knobbelzwaan, een ijsvogel die een visje vangt en een steenuil in een boomgaard. Stuk voor stuk perfecte plaatjes. Gezamenlijk exposeren ze zo’n veertig van hun mooiste natuurbelevenissen.

Giel van Velsen

Giel (78): “Vroeger gingen mijn vrouw Jeanette en ik met onze camper veelvuldig op reis. Toen Jeanette ziek werd, bood de natuur ons veel troost. Toen ik na een enerverende periode alleen kwam te staan, ben ik letterlijk die natuur ingedoken. De stress vergeten; met een geschikte camera op pad en mooie foto’s maken van vogels en andere dieren.

Nu, acht jaar later kan ik zeggen: ‘Ik geniet ervan, ontdek andere mensen, andere plekken en probeer nog steeds mijn mooiste foto te maken. Fascinerend vind ik het om vogels in actie te fotograferen; de kracht en snelheid die daar van uitgaat!’ Mijn conditie houd ik op peil door wekelijks vele kilometers te lopen.

Frank Terstappen

Frank (60): “De natuur dicht bij huis is mijn werkterrein: Kromme Rijngebied, Utrechtse Heuvelrug en de Oostvaardersplassen. ‘s Morgens in alle vroegte en tijdens de avondschemering, wanneer het licht vaak op het mooist is, trek ik er op uit om sfeerplaatjes te maken. Voor mij is fotograferen als het overbrengen van emotie met de grootst mogelijke kracht en directheid. De vrijheid, het aangewezen zijn op jezelf, met dan die juiste fotoklik. Unieke momenten.

Tijdens mijn natuur/wandelcoach sessies, deel ik deze ervaringen met anderen. De spiegelingen in de natuur en het verhaal achter de foto’s spelen daarbij een belangrijke rol. Daarom vertoef ik zo graag in de natuur. Kijk op: www.natuurstappencoach.nl .

Hans Peeters

Hans (68): “Vanaf mijn tien jaar kijk ik naar vogels.  En twee jaar later kreeg ik mijn eerste fotocamera. Sinds die tijd ben ik verslaafd aan vogels én fotograferen. Vogels zijn spannend, hebben de fraaiste kleuren, zingen het mooiste lied en kunnen ook nog vliegen.

Meer dan 33 jaar werkte ik bij Vogelbescherming, onder meer als persvoorlichter en als hoofdredacteur van het tijdschrift ‘Vogels’. Nog steeds verzorg ik de beeldredactie van dit magazine. De afgelopen jaren begeleidde ik vele natuurreizen, schreef 15 (natuur)boeken; maar het liefst ben ik met mijn camera in de natuur. Dat is een onuitputtelijke bron van verwondering.”