Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Oogstfeest Kromme Rijnstreek

Contact

Adres:
Kapelleweg
Cothen
Plan je route

Het zesde Oogstfeest vindt plaats aan de Kapelleweg in Cothen.

Vanaf 10.00 uur ben je van harte welkom. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Met een stoptrein kun je je laten vervoeren naar de diverse locaties, maar de route is ook prima wandelend af te leggen.

Twee agrarische bedrijven zijn die dag opengesteld voor het publiek, nl. Jos van Rijn (fruitteelt) en Hans van Rooijen (veehouderij/akkerbouw).
Op en rond deze bedrijven zijn allerlei activiteiten gerelateerd aan de agrarische sector, zoals oude ambachten, rondleidingen in de fruitboomgaard, demonstratie plukmethoden, mengvoerwagen, koeien melken, schapen- en eenden drijven, machineplein, landwerkzaamheden op het tarweveld, muziekoptredens enz. Er kan met een fruittrein een rondrit gemaakt worden langs de prachtige fruitbomen.

Voor de kinderen is er veel te beleven op het Oogstfeest. Niet alleen erg leuk, maar vooral ook leerzaam!
– smeden
– kaarsen maken
– touw draaien
– blote voetenpad
– boter maken
– springkussen
– kinderknuffelhoek met jonge konijntjes
– mobiele kinderboerderij
– smaaklaboratorium
– poppentheater Floepie
– pony rijden
– rondrit in de fruittrein
– fruitquiz

Er is ook aan de inwendige mens gedacht: overheerlijke wafels, boerenijs en een Local2Local foodplein (geopend tot 19.00 uur) met streekgebonden producten. Met gezellige muziek van de band CMB kun je  op het terras voor de grote tent nog nagenieten van de Oogstfeestdag.

En na het Oogsten gaan we proosten! Kom dus gezellig om 21.00 uur naar het avondfeest. De voetjes van de vloer met muziek van NL-Coverband Maatvol en dj Chiel! 

Prijzen

  • € 3,00 Entree Oogstfeest (vanaf 10.00u) - kinderen tot 3 jaar gratis
  • € 10,00 entree Oogstfeest (21.00u)