Fortensafari's

Contact

Adres:
Fort Ruigenhoek
Fort Ruigenhoek
Ruigenhoeksedijk 125 A
3737 MR Groenekan
Plan je route

Ga op fortensafari en beleef een spannend avontuur waarbij je de meest bijzondere plekken in de Hollandse Waterlinies ontdekt. Er zijn safari’s voor kids en voor (jong)volwassenen. Voor sommige safari’s is het belangrijk dat je in goede conditie bent en niet bang om vies te worden. Je trekt door moerassen, komt grote grazers tegen en sommige safari’s zijn in de avond. De safari’s worden begeleid door de boswachter ter plekke.

Speurkaart

Voor de fortensafari is een speciale speurkaart ontwikkeld vol planten, vogels, zoogdieren, kriebelbeestjes, amfibiën en reptielen. Speur je mee?

Groen avontuur safari - Fort bij Abcoude - 30 mei

Ga met onze boswachter mee op Groen avontuur safari op Fort bij Abcoude. Samen met de boswachter struin je door de natuur op het fort. Je speurt naar sporen van dieren, zoekt eetbare planten waar je iets lekkers mee gaat maken, bekijkt watervogels op de fortgracht en ontdekt de overwinterplek van de vleermuizen. Kortom: een spannende tocht waarbij je van alles kunt tegenkomen.. Durf jij met ons op safari?

Kijk voor prijzen en tijden

Kanosafari - Fort TienHoven - juni/juli

Peddelen naar een onbewoond eiland met een fortruïne en daar op safari gaan: ruiger krijg je het niet! De boswachter neemt je per kano mee naar fort Tienhoven en omgeving, dat is verlaten door de mens en overgelaten aan de grillen van de natuur. Na een picknick op het eiland ga je op zoek naar wat hier leeft, groeit en bloeit.

Kijk voor prijzen en tijden

Ruige struinsafari - Fort Ruigenhoek - 23 juli en 19 augustus

Ga mee op ontdekkingstocht in de schemering. Struin samen met de boswachter over heuvels, langs het water, door loopgraven en schuilplaatsen om de sporen van de schemerdieren te volgen, zoals de das en waterdieren. Een pitstop onder de sterrenhemel maakt dit avontuur compleet.

Kijk voor prijzen en tijden

Vleermuizensafari - Fort Rijnauwen - 21 augustus en 9 & 17 september

Wat is magischer dan een oud fort in de schemering? Een fort met vleermuizen, natuurlijk! Bij Fort bij Rijnauwen leven grote groepen en de boswachter laat je daar graag mee kennismaken. Met een batdetector ga je op pad om ze op te sporen, te horen, zien en de diverse soorten te leren herkennen.

Kijk voor prijzen en tijden

Wildpluk safari - Fort Nieuwersluis - voorjaar 2022

Op Fort Nieuwersluis heeft de natuur jaren haar gang kunnen gaan. Het resultaat is een oase van rust en groen met goede schuil- en broedplekken voor dieren en volop eetbare planten en kruiden. Ga mee op wildpluk safari en struin samen met onze natuurvoedingskundigen rond over het fort op zoek naar eetbare plantjes en kruiden. Nog leuker: je gaat ook verschillende gerechtjes maken van alles wat er gevonden is. 

Kijk voor prijzen en tijden

Moerassafari - Fort K'IJK - 2022

Geen tocht voor watjes, deze exclusieve safari door het zompige moeras bij Fort K’ijk! Laarzen en oude kleren aan, en niet bang zijn voor een nat pak is het devies als je op safari gaat met de boswachter. Je wordt meegenomen door het natuurreservaat waar je normaal niet mag komen, en krijgt alles te zien en horen over bijzondere natuur die hier is ontstaan.

Kijk voor prijzen en tijden

Ode aan de Hollandse Waterlinies

Dit jaar brengt Nederland een Ode aan het landschap middels verhalen, activiteiten en belevenissen. De Hollandse Waterlinies zijn onderdeel van dit themajaar. Er worden dit jaar allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd rondom de Hollandse Waterlinies. Ontdek hier wat er in Utrecht en regio allemaal te doen is dit jaar!

Wanneer

  • elke zondag t/m 30 september 2021