Calypso Theater: Rocks

Calypso Theater
3961 BC Wijk bij Duurstede

Verenigd Koninkrijk, Drama, 93 minuten.
Geregisseerd door Sarah Gavron. Met Bukky Bakray, Kosar Ali en D'angelou Osei Kissiedu.

Rocks is een film van regisseur Sarah Gavron (Suffragette): een levendig en hoopvol portret van een groep tienermeiden over vriendschap en opgroeien in wereldstad Londen.

De Brits-Nigeriaanse Shola – ook wel ‘Rocks’ genoemd – is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar ze is vooral bezig met wat zich in haar thuissituatie afspeelt. Haar vader is overleden en nadat haar moeder plotseling vertrekt, neemt Rocks de zorg van haar jongere broertje Emmanuel op zich. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor en wordt ze omringd door haar vriendinnen.

Regisseur Sarah Gavron werkte voor Rocks met veel getalenteerde vrouwelijke crewleden, onder wie Hélène Louvart, de cameravrouw achter Alice Rohrwacher’s Lazzaro Felice. Na de wereldpremière in Toronto reisde Sarah Gavron met Rocks naar het IFFR, waar de film werd omarmd door pers en publiek.

• dinsdag 1 december 2020om 18.30 uur

• Volwassenen€ 8,00