Lekkodagen

Wijkse Haven
Dijkstraat 29
3961 AA Wijk bij Duurstede

Van vrij 27 t/m zo 29 september vindt de 14e editie plaats van een van de meest geliefde evenementen voor historisch varend erfgoed. Bezoekers uit het hele land maken kennis met het neusje van de zalm aan motor- en stoomsleepboten.

Noviteit

Ook dit jaar was al voor het sluiten van de inschrijvingsdatum het maximale aantal boekingen bereikt. De Wijkse stadshaven heeft - mede door zijn schaalgrootte - een intiem karakter. Dit verklaart in samenhang met het decor van de historische binnenstad op loopafstand de populariteit van de Lekkodagen.

De organisatie streeft ernaar om elke editie van het evenement nieuwe publiekstrekkers te werven. Dit jaar is voor het eerst de voormalige mijnenveger ‘De Mahu’ te bewonderen. Een groep vrijwilligers geeft aan boord alle informatie over de herkomst en de inzet van dit militaire vaartuig. Ook deelnemers van het eerste uur zoals de stoomsleepboot ‘Jan de Sterke’ en de Vereniging Sociëteit Olie & Stoom uit Cuijk en omgeving zijn van de partij.

Als de omstandigheden het toelaten, vindt de verlichte avondvaart op de zaterdagavond weer plaats. Een feeëriek en fotogeniek schouwspel. Voor de kleintjes is er apart vermaak geregeld.