Leientocht Werkhoven

Herenstraat 11
Werkhoven

De 8e De Leientocht vormt een onderdeel van het project ’t Dak van Werkhoven’.

Het is een van de activiteiten, die in het dorp georganiseerd worden, ter restauratie van het leien dak van de RK kerk, een honderdelf jaar oud gemeentelijk monument.

Er zijn prachtige routes uitgezet richting ’t Goy, Driebergen en Doorn. De routes gaan over klompenpaden, landgoederen en door boomgaarden.

Vanaf eind mei is op de website www.dakvanwerkhoven.nl  alle informatie over de routes voor 2019 te vinden.

Onderweg zijn er, behalve op de 5km route, verzorgingsposten waar u tegen schappelijke prijzen een hapje en drankje kunt kopen en waar toiletgelegenheid is.

De 5 km door en rond het dorp is bij uitstek geschikt voor jonge kinderen en ouderen.

De 10 km is als gezinstocht bijzonder geschikt. Voor de jeugd is er hierbij kosteloos een fotopuzzel-speurtocht beschikbaar.

De afstanden 15km, 20 km, 30 km en 40 km zijn bedoeld voor de echte wandelliefhebbers. Honden kunnen helaas niet worden meegenomen en voor kinderwagens is de route, uitgezonderd de 5 km, ongeschikt.

Starttijden:

40km van 7.30 – 9.00 uur;

30km van 7.30 – 11.00 uur;

20km van 8.30 – 12.00 uur;

5km, 10km en 15 km van 9.00 – 13.00 uur.

De tocht wordt gehouden onder auspiciën van de Sticht Gooise Wandelsport Bond.

Tevens zijn wij aangesloten bij de Koninklijke Wandel Bond Nederland.

Voor de wandelboekjes is er een prachtig wandelplaatje beschikbaar en met een authentiek kerkstempel worden de boekjes afgestempeld.

Startpunt is de pastorie bij de RK kerk (Herenstraat 11 in Werkhoven), waar o.a. de alom befaamde wafels worden gebakken door de vrijwilligsters.

We hopen weer op veel enthousiaste deelnemers uit het gehele Kromme Rijngebied en van ver daar buiten.

• Volwassenen€ 4,50
  • Kinderen€ 4,50 De kinderen krijgen een mooie herinnering.
  • Leden€ 3,50 Leden van de wandelbond krijgen €1,00 reductie op vertoon van hun lidmaatschaps- kaart.