Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

VONK! Festival

Contact

Adres:
Fort bij 't Hemeltje
Fort bij t Hemeltje
Fortweg 11
3992 LX Houten
Plan je route

In de herfstvakantie van 2021 verlicht VONK Fort bij ’t Hemeltje. Op deze prachtige locatie, die tevens cultureel erfgoed is, vindt het allereerste lichtkunstfestival van Houten plaats. Rondom, over en dóór het 19e-eeuwse fort loopt een bijzondere en interactieve lichtkunstroute met spannende waterprojecties, performance art, lichtprojecties, interactieve installaties en meer. Treed binnen in een nieuw mini-universum van tegenstellingen – tussen licht en donker, dag en nacht en tussen de natuur en de digitale wereld.

Naast het werken met gevestigde namen is VONK ook lokale samenwerkingen aangegaan. De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht is hofleverancier met meerdere jongere kunstenaars. En nog jonger zijn de middelbare scholieren van College de Heemlanden en basisschoolleerlingen van De Bijenkorf uit Houten. Samen met kunstenaars van VONK hebben zij twee lichtkunstwerken gemaakt.

Samen wakkeren we in het najaar de VONK en het vuur weer aan voor bezoekers en kunstenaars. Kom jij je ook verwonderen bij VONK?