Constantia in concert met het Luchtmacht Mannenkoor

Het is al enkele jaren gebruikelijk dat Muziekvereniging Constantia uit Werkhoven voor haar voorjaarsconcerten gasten uitnodigt om eens een ander programma te kunnen presenteren. Voor dit jaar zijn zij hierin wederom bijzonder goed geslaagd met ditmaal het Luchtmacht Mannenkoor als gast.

Het Luchtmacht Mannenkoor is uniek en het enige nog bestaande, van oorsprong militaire koor, in Nederland.Het koor vertegenwoordigt, zonder daar overigens zelf formeel deel van uit te maken, zo nodig, de Koninklijke Luchtmacht op diverse formele en informele gelegenheden. Het koor staat onder leiding van Adjudant b.d. Rienus Oude Kempers.

Het Luchtmacht Mannenkoor ontleent zijn bekendheid vooral aan de indringende wijze waarop het a capella zijn liederen ten gehore brengt. Het repertoire is zeer veelzijdig, muziek van oude en moderne componisten, religieus, serieus en lichtvoetig. Nederlandse-, Franse-, en Duitse composities maken er deel van uit. Maar ook Italiaanse-, Engelse- en Russische composities en niet te vergeten Amerikaanse negro-spirituals.

Het fanfareorkest en het Luchtmacht Mannenkoor hebben gezamenlijk een aantrekkelijk en gevarieerd programma samengesteld. Voor de pauze wordt dit voornamelijk ingevuld door enkele klassieke werken van Bizet en Verdi maar ook door klassiekers uit de filmwereld. Uiteraard mag hier de traditionele militaire muziek ook niet ontbreken. Na de pauze wordt het programma lichtvoetig en modern en staan bijvoorbeeld The Beatles, Simon & Garfunkel, Elton John en Astor Piazolla geprogrammeerd. Daarbij zullen koor en orkest zowel solistisch als gezamenlijk optreden.

Geadviseerd wordt een kussentje mee te nemen zodat u comfortabel kunt zitten in de aanwezige kerkbanken. In de pauze is koffie, thee of iets fris verkrijgbaar.