Tentoonstelling 'Rouw van keizerin tot corona'

Huis Doorn
Langbroekerweg 10
3941 MT Doorn

Vroeg of laat krijgt iedereen met de dood en met rouw te maken. Maar hoe we rouwen is door de tijd heen veranderd. In de tentoonstelling ‘Rouw. Van keizerin tot corona’, die vanaf 1 oktober te zien is, presenteert Museum Huis Doorn bijzondere uitingen van individuele en collectieve rouw in de afgelopen 100 jaar. In 2021 is het 100 jaar geleden dat de voormalige keizerin Auguste Victoria in Huis Doorn overleed. Ook is het 80 jaar geleden dat ex-keizer Wilhelm II zijn laatste adem uitblies. In de tentoonstelling ‘Van keizerin tot corona’ gaat Museum Huis Doorn terug naar de tijd waarin het Huis in zwart gehuld was. Rouwbloemen sieren de sterfkamers, kroonluchters zijn getooid in zwarte tule, spiegels zijn afgedekt en de eetzaal ziet er net zo uit als na de dood van Auguste Victoria: met een kist, zwarte kleden, palmen en kandelaars.

• dagelijks t/m 3 juli 202213.00 - 17.00 uur

• Volwassenen: € 15,-