Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Open Monumentendag: Barbarakerk Bunnik

Contact

Adres:
Stationsweg 36
3981 AD Bunnik
Plan je route

De Barbarakerk is gebouwd in de stijl die wordt aangeduid met ‘Delftse School’ een traditionele architectuur, waarbij inspiratie is ontleend aan de Romaanse bouwstijl. Deze wordt gekenmerkt door massieve so- bere bouw met kleine rondboog vensters en zware pilaren. En door grote schuine dakvlakken en het gebruik van traditionele bouwmaterialen zoals baksteen.

In 1940 wordt de huidige Barbarakerk ingewijd. Aanvankelijk stond het oude orgel van de afgebroken Dominicuskerk van Utrecht erin, maar dit werd steeds slechter. In september 1963 is het huidige orgel in
gebruik genomen. Deze kerk werd gebouwd ter vervanging van de oude RK kerk, die stond op de Bloemerwaard sinds ongeveer 1718.

Op zaterdag 14 september van 12.00 tot 16.00 uur geopend. U kunt de kerk bezichtigen en de toren beklimmen, indien het weer het toelaat heeft u dan uitzicht over vierend Bunnik.
Er is een tentoonstelling ico- nen en een doorlopende video over de geschiedenis en de techniek van het icoonschilde- ren. Ook kunt u een doorlo- pende video zien van het groot onderhoud dat in 2017 heeft plaatsgevonden. Om 13.30 uur is er een orgelconcert door Rodyan van den Brink.