Kasteel Amerongen: Avondconcert - Trio Stuarda

Kasteel Amerongen
Drostestraat 20
3958 BK Amerongen

Trio Stuarda geeft een concert op Kasteel Amerongen. ‘Maria Stuart: moordenares of heldin?’ is een eigentijds klankbeeld door Trio Stuarda met zangeres Waldin Roes (sopraan en viool), pianist Wim Warman en Ruud Bergamin (baritonsax). Verraad, valse beschuldigingen, afgunst en intriges zijn ingrediënten voor een meeslepend verhaal dat eindigt op de guillotine. Waldin Roes, Ruud Bergamin en Wim Warman scheppen een heel eigen en eigentijds klankbeeld, waarin Jazz, Tango, Opera, Lied, Barokmuziek en Improvisatie samensmelten tot een bijzondere eenheid, geïnspireerd door de opera “Maria Stuarda” van Donizetti, de “Gedichte der Königin Maria Stuart” van Schumann en het “Lamento di Maria Stuarda” van Carissimi. We horen de originele liederen, terwijl het klankidioom van hedendaagse componisten zoals Piazzolla vaak de sfeer bepaalt, zowel in de aria’s als in de improvisaties en de intermezzi.

• Inloop vanaf 19.45 uur.

• Volwassenen€ 17,50
  • Leden€ 15,00