Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Workshop Buitenschilderen

Contact

Adres:
Wijks Atelier
Walplantsoen 14
3961 CA Wijk bij Duurstede
Plan je route

Woensdag 1 Juli 2020 is geeft Karin Boers een Workshop in de tuin “De Pullenhof” in Schalkwijk van 10.00 – 14.00 uur. De tuin ligt aan het Molenpad 5.

Het is de privétuin van Angèle Frankenar en Hans Kuppens. Angèle beheert de tuin en Hans helpt haar. Af en toe komt er een hovenier. Het is een juweeltje van een tuin, 25 jaar geleden opgebouwd vanuit de weilanden. De ideeën van tuinarchitect Henk Gerritsen liggen ten grondslag aan het tuinontwerp. Planten worden op een natuurlijke manier ondersteund door grassen. Er is een water met waterlelies omringt door vele kleuren. Het water, de Molenvliet, die door de hele tuin loopt, de smalle graspercelen en smalle paden worden omzoomd door een keur en kleur aan planten en bepalen de structuur. Angèle ordent de planten en laat hen grotendeels hun eigen gang gaan. Zij maakt gebruik van de verschillende bloeiperioden. De naam Pullenhof is ontleend aan de jonge uilen die hier veel voorkomen. Af en toe wordt de tuin opengesteld zoals nu voor de workshop van het Wijks Atelier.

Karin begeleidt de cursisten bij het En Plein Air schilderen in olieverf, acryl of aquarel. De tuin is zinnenprikkelend en een uitdaging om op doek te zetten. Zij is een ervaren, enthousiaste docent, die mensen weet te motiveren.

Zaterdag 25 juli 2020 is er een workshop Schilderen Langs de Lek. De rivier en de omgeving van de rivier blijft altijd boeien door het verschillende kleuren, die ontstaan door het licht, zon en wolken. Ook deze workshop wordt gegeven door Karin. Het landschap en de Lek zijn haar specialiteit.