Doornse Kastelentocht in Engelse sferen bij Huis Doorn

Huis Doorn
Langbroekerweg 10
3941 MT Doorn

De Utrechtse Heuvelrug en aangrenzende gemeentes zijn voor de 54e keer het decor van de Kastelentocht van vereniging De Stichtse Aanspanning. Die dag rijden koetsiers met hun aanspanningen een prachtige tocht langs een aantal kastelen en landgoederen die de omgeving rijk is. Zij nemen hun mooiste authentieke rijtuigen en beste paarden mee. Hun historische kleding en die van de passagiers is afgestemd op het rijtuigtype, en de paarden dragen hun mooiste tuig. Aloude tijden herleven.

Het landgoed van Huis Doorn barst op 18 augustus van de pk’s. Niet alleen voor de rijtuigen, maar ook onder de motorkap: de Rover Owners’ Club Holland brengt de Kastelentocht in Engelse sferen met een presentatie van ca. 40 klassieke auto’s. Verder bepalen twee gelegenheidsjury’s welke aanspanningen een mooie prijs mee naar huis nemen.

Genoeg historie op één plek! De toegang tot het terrein is gratis. De rijtuigen stellen zich vanaf 09.00 uur op. De ochtendrit gaat om 10.00 uur van start. Rond 12.30 uur keren de rijtuigen terug voor de pauze. Dan heeft het publiek uitgebreid de tijd om de rijtuigen en paarden van dichtbij te bekijken en een praatje te maken met de koetsiers. Om 13.30 uur vertrekt de middagrit die rond 15.30 uur wordt afgesloten. Een professionele spreker geeft uitleg over de aanspanningen.

De ochtend- en middagroute beloven mooie ritten te worden. Een tipje van de sluier: in de ochtendrit rijdt de stoet langs het Landgoed Beverweerd, en in de middag over dat van kasteel Sandenburg. Twee gelegenheidsjury’s – een nog samen te stellen kinderjury en jury van volwassenen – beoordelen die dag welke aanspanningen een mooie prijs mee naar huis nemen.