Open Monumentendag Kasteel Amerongen

Op zaterdag 10 september is het Open Monumentendag op Kasteel Amerongen. Het thema van deze 36e editie is 'duurzaamheid'. De tuin van Kasteel Amerongen is op deze dag gratis te bezoeken en er worden diverse activiteiten georganiseerd. Kom je ook?

Lezing: Duurzame toekomst voor de tuinen van Kasteel Amerongen
Tuinbaas en landgoedbeheerder Ruud Elbertse vertelt tijdens Open Monumentendag 2022 hoe en waarom Kasteel Amerongen de tuinen voor de komende honderd jaar duurzaam in stand kan houden. Tijden: 11.30 uur en 14.00 uur. Locatie: Zomerpaviljoen in de moestuin van Kasteel Amerongen.

Lezing: Erfgoed in Oorlogstijd
Cultuur, als uiting van menselijke creativiteit en verbeelding, en de militaire wereld hebben op het eerste oog wellicht weinig raakvlakken. Echter hebben ze toch één overeenkomst: oorlogsgeweld is door de eeuwen heen zeer verwoestend geweest voor het materiële cultureel erfgoed. En tot op de dag van vandaag gaat dit door. Tijdens Open Monumentendag 2022 geeft Edwin Maes een bijzondere lezing over Erfgoed in Oorlogstijd. Locatie: Napoleonschuur.

Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug
Tijdens Open Monumentendag op 10 en 11 september 2022 vindt het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug plaats in tientallen monumenten verspreid over de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Op 10 september kun je bij Kasteel Amerongen genieten van diverse concerten:11.00 – 11.45 uur Clarionetten Capel
13.30 – 14.15 uur Strijkoctet Adhoctet
15.00 – 16.00 uur Vioollab ensemble

Bekijk hier het hele programma van het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug

Grietmarkt
Kom winkelen op de Grietmarkt! Je vindt hier biologische producten, kunst, design, muziek, kinderactiviteiten, straattheater en een gezellig terras. De standhouders ontvangen je enthousiast, de muzikanten zorgen voor een geweldige sfeer, de kinderen hebben plezier bij de workshops en de koffie en koek op het terras smaken opperbest! Ook Kasteel Amerongen en Kasteelwinkel Annebetje staan met een kraam op de markt. Tijd: 10.00 uur to 17.00 uur. Locatie: Margaretha Turnorlaan.

Wanneer

  • zaterdag 10 september 2022