Driekernenroute


  Driekernenwandeling
  Afstand
  18,0 km

  Downloads

  Deze mooie route voert via landelijke wegen langs en door de drie kernen van de gemeente Wijk bij Duurstede: Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek.

  De gemeente Wijk bij Duurstede bestaat uit de drie kernen Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede.

  Wijk bij Duurstede – Kunststad met vele gezichten
  Waar de Nederrijn zich splitst in de Lek en de Kromme Rijn, daar ligt Wijk bij Duurstede. Deze plaats kent een lange historie en stond in de Middeleeuwen bekend als Dorestad, een van de voornaamste handelscentra van Europa. Wijk bij Duurstede heeft een prachtige oude binnenstad met vele bezienswaardigheden op cultureel en historisch vlak, een gezellige binnenstad met leuke winkels, galerieën en gezellige terrasjes en restaurants.

  Cothen - Ontdek Cothen vanuit de hoogte
  Cothen is een dorp aan de Kromme Rijn. Snuif de geschiedenis op als je door dit dorp wandelt. Het oude gedeelte van het dorp, met onder andere de Brink en de Dorpstraat en de oude hoogstamfruitboomgaard is beschermd dorpsgezicht. Verder zijn de kerktoren van de St Petrus en Pauluskerk, Kasteel Rhijnestein en de stellingkorenmolen ‘Oog in ’t Zeil’ bepalend.

  Langbroek – Lint van Kastelen
  Langbroek is bekend om zijn prachtige kastelen langs de Langbroekerwetering. De kastelen Hindersteyn, Lunenburg, Sandenburg, Walenburg, Weerdesteyn, Zuilenburg en Poortgebouw Groenesteijn zijn allen particulier bezit. Een wandel- of fietstocht langs de Langbroekerwetering geeft een schitterend beeld van deze kleine juweeltjes, die afgewisseld worden door fraaie boerderijen.

   

   

  Beschrijving

  Startpunt : Markt 24
  3961 BC wijk bij Duurstede