Klompenpad Aderwinkelpad


  Paden ontstaan waar mensen vaste routes volgen. Sommige paden krijgen een naam passend bij hun functie. Denk aan de vroegere kerkepaden en melkpaden. Maar wat is dan een Klompenpad? Dat zijn wandelroutes die zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracés lopen. Het Aderwinkelpad loopt door het mooie buitengebied van Driebergen-Rijsenburg en Werkhoven.

  De wandeling begint bij het Wapen van Rijsenburg, Hoofdstraat 83 in Driebergen-Rijsenburg en is 12 kilometer lang.

  Wilt u deze route gaan wandelen? Kijk dan voor uitgebreide informatie op de Klompenpaden website.

  Neem de route mee op pad
  Aan de bewegwijzering van de klompenpaden in het landschap wordt veel aandacht besteed. Maandelijks worden alle routes gecontroleerd door vrijwilligers. Desalniettemin is het verstandig om naast de markering in het landschap ook de route mee te nemen. 

  Er zijn verschillende mogelijkheden:
  - Print de gratis routekaart van het Klompenpad naar keuze (de routekaarten zijn per pad te vinden op de Klompenpaden website )
  - Koop de folder van het pad  (€2,- voor verkooppunten zie het betreffende pad op de Klompenpaden website)
  - Download de gratis app op App Store en Google Play

  Met deze laatste 2 opties krijgt u ook aanvullende informatie over de route en de streek waar u door heen loopt.

  Let op: het is niet mogelijk de hond mee te nemen met het wandelen van een Klompenpad. De paden gaan over particulier terrein waar wild een rustplaats heeft of het vee van de boer loopt. Honden kunnen de dieren verstoren en zijn daarom niet toegestaan.

  Over Klompenpaden
  Klompenpaden zijn rondwandelingen in het agrarisch cultuurlandschap. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en voeren over onverharde paden, langs boerenerven en over landgoederen. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving. Met deze wandelroutes dragen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.  Dit ga je zien

  Startpunt: Hoofdstraat 83
  3971 KE Utrechtse Heuvelrug
  Eindpunt: Hoofdstraat 83
  3971 KE Utrechtse Heuvelrug