Natuurpad NME Houten, natuur- en milieueducatie


  Natuurpad Houten
  Afstand
  800 m

  Op het natuurpad kun je terecht voor lekker struinen door en spelen in de natuur, maar ook voor een kort ommetje. Je kunt het natuurpad vinden op de Keercamp, naast de speeltuin en de kinderboerderij van Buitenwereld. Tegenover de ingang van de speeltuin staat een bord met een plattegrond van het natuurpad.

  Plattegrond & opdrachten

  Op deze site kun je een kleurenfolder van het natuurpad met een plattegrond en opdrachten voor kinderen downloaden. De folder kun je ook afhalen bij NME Houten, Buitenwereld of het VVV Agentschap bij het station. Voor wie liever zwart/wit print, zijn er ook een aparte tekstversie en zwart-witkaart. Je vindt ze allemaal bij de downloads rechts op deze pagina.

  Het natuurpad is gemarkeerd door paaltjes met afbeeldingen van planten en dieren. De afbeeldingen verwijzen weer naar de opdrachten. Je vindt alles terug op de plattegrond. Om de natuur te ontdekken, kun je de opdrachten natuurlijk ook op andere plekken doen…

  Van de opdrachten kun je wat leren, maar ze zijn vooral ook gewoon leuk om te doen!

    Tips om voorbereid op pad te gaan

  Om de opdrachten te maken heb je een aantal spulletjes nodig. Neem ze mee van huis of huur een mand bij NME Houten of het VVV Agentschap bij het treinstation. Meer informatie hierover vind je in de flyer 'Mand huren' bij de downloads rechts op deze pagina.

  Spulletjes om mee te nemen

  • een verrekijker om vogels te spotten
  • een lege eierdoos om natuurvondsten in te bewaren
  • een plastic vuilniszak om op te liggen
  • een loep(potje) om beestjes in te bekijken
  • een schepnet
  • een licht gekleurd wasteiltje om waterdiertjes te vangen
  • een licht gekleurde doek die je onder de struiken legt voordat je schudt; zo kun je de beestjes beter zien

  U kunt ook een mand met opdrachten en materialen huren (plus borg). Deze manden zijn verkrijgbaar bij NME Houten (alleen op afspraak), of bij het VVV Agentschap Houten. Neemt u contact op voor meer informatie en prijzen.

  Dit ga je zien

  Startpunt: Keercamp 17
  3992 RV Houten
  Eindpunt: Keercamp 17
  3992 RV Houten