MOA | Museum Oud Amelisweerd

HELAAS IS HET MUSEUM VOOR ONBEPAALDE TIJD GESLOTEN.
OOK VERVALLEN ALLE EVENEMENTEN.

De gemeente Utrecht beraadt zich op de wijze waarop tijdelijk beheer van het landhuis zal worden ingevuld. Als eigenaar van dit monumentale pand zal de gemeente, in overleg met de gemeente Amersfoort, gemeente Bunnik en de provincie Utrecht, op zoek gaan naar een nieuwe invulling waarbij de openstelling voor het publiek een belangrijke vereiste is.

De geschiedenis van het landgoed gaat terug tot de 13e eeuw. Het gerenoveerde 18e eeuwse kasteel op het historische landgoed Amelisweerd werd echter in 1672 verwoest door de Fransen waarbij alleen de fundamenten overbleven. In 1770 werd het huidige huidige kasteel gebouwd. 

Openingstijden

  • Dinsdag t/m zondag van 11-17 uur. Gesloten op Koningsdag, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Maandagen gesloten behalve pinkstermaandag. De tuin en het park rondom MOA zijn geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Vanwege het authentieke karakter van het landhuis geldt een beperking op het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in MOA aanwezig mag zijn. Het kan dus voorkomen dat u even moet wachten. Rondleidingen door de bel-etage en de tentoonstelling zijn mogelijk op afspraak. Wij stemmen de rondleiding graag af op uw wensen en interesses. Neem contact op om te informeren naar de mogelijkheden. Een rondleiding duurt circa 45 minuten: min. 8 personen / max. 20 personen. Kosten € 50 (excl. museumentree). Reserveren noodzakelijk: info@moa.nl of T 030 890 54 60. Een gereserveerde rondleiding kan tot 24 uur tevoren kosteloos worden geannuleerd. Bij later doorgeven of niet komen opdagen worden kosten in rekening gebracht. De kaartverkoop sluit om 16.30 uur.