MOA | Museum Oud Amelisweerd

MOA|Museum Oud Amelisweerd

MOA|Museum Oud Amelisweerd is een huis van kunst in de natuur. Het museum toont drie collecties in samenhang: de breedste en grootste collectie werken van Armando, top-100 Rijksmonument Oud Amelisweerd en unieke Chinese en andere historische behangsels.

Tweemaal per jaar wordt er een nieuwe expositie ingericht met werken van Armando in combinatie met andere kunstenaars. De natuur speelt hierbij een verbindende factor. Voor meer informatie over de actuele tentoonstelling kunt u terecht op de website.

De wanden van de twee grootste kamers van de bel-etage van MOA zijn volledig bedekt met Chinees behang. De Chinese behangsels zijn uniek door hun omvang en het feit dat ze op de oorspronkelijke plek zijn bewaard. Het behang met Chinese natuurmotieven, jachtscènes en een drakenbootrace is in de periode 1750-1770 in het Chinese Kanton gemaakt en kwam met de V.O.C. naar Nederland. Naast de Chinese behangsels beheert MOA historische behangfragmenten die uit andere perioden van bewoning bewaard zijn gebleven.

Het Koetshuis Oud Amelisweerd is in gebruik als theater- en vergader en MOA-museumwinkel. In het Koetshuis vinden regelmatig lezingen en andere activiteiten plaats en evenementen rond het programma van MOA, zoals het MOA-Café. Tevens is het bezoekerscentrum Amelisweerd in het Koetshuis gevestigd met informatie over de landgoederen Amelisweerd en Rijnauwen. Landgoedcafé De Veldkeuken is eveneens gevestigd in het Koetshuis, met een heerlijk terras aan het water.

 

Openingstijden

  • Dinsdag t/m zondag van 11-17 uur. Gesloten op Koningsdag, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Maandagen gesloten behalve pinkstermaandag. De tuin en het park rondom MOA zijn geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Vanwege het authentieke karakter van het landhuis geldt een beperking op het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in MOA aanwezig mag zijn. Het kan dus voorkomen dat u even moet wachten. Rondleidingen door de bel-etage en de tentoonstelling zijn mogelijk op afspraak. Wij stemmen de rondleiding graag af op uw wensen en interesses. Neem contact op om te informeren naar de mogelijkheden. Een rondleiding duurt circa 45 minuten: min. 8 personen / max. 20 personen. Kosten € 50 (excl. museumentree). Reserveren noodzakelijk: info@moa.nl of T 030 890 54 60. Een gereserveerde rondleiding kan tot 24 uur tevoren kosteloos worden geannuleerd. Bij later doorgeven of niet komen opdagen worden kosten in rekening gebracht. De kaartverkoop sluit om 16.30 uur.

Reviews